جست و جو

درمان آلرژی و 11 راهکار هوشمندانه برای پیشگیری از آن

11 راهکار هوشمندانه برای پیشگیری از آلرژی

آنچه در این مقاله می خوانید

1- از شر فرش های قدیمی خلاص شوید.

اگر چه ممکن است استفاده از فرش برای ما راحت و بی دردسر و مناسب باشد ،مخصوصا در اتاق خواب که حدود 8 ساعت از شب را در آن می گذرانیم، ولی فرش بهشت مایت ها و عوامل آلرژی زا است.
از آن هم بدتر اگر فرش یا موکت به کف اتاق چسبیده باشد باعث اختلال در تبخیر رطوبت می شود که باعث رشد بیشتر غبار و مایت ها و کپک ها می شود. پس برای درمان آلرژی و کاهش رشد مایت ها و کپک ها و همچنین رطوبت بالا ،که یکی از عوامل آلرژی زا است، سطوح خانه را فرش نکنید.

۲-به حیوانات خانگی تان اجازه ندهید در رختخواب شما بمانند.

به همان اندازه که شما یا کودکتان دوست دارید با حیوان خانگی (سگ یا گربه) روی تخت بیایند، متخصصین تاکید دارند که این کار را نکنید.
ماندن در کنار حیوانات خانگی و اجزا٬آنها (مو، کرک، پر، پوست خشک، بزاق) که واقعا آلرژی زاست ،می تواند باعث آبریزش بینی حتی در افراد که زمینه آلرژی ندارند بشود. این مهم است که بدانید تفاوت بین آلرژی و سرماخوردگی چیست؟
اگر کودکتان بیش از 3 هفته آبریزش بینی یا عطسه دارد احتمالا به حیوانات خانگی آلرژی دارد.و سریعا به متخصص اطفال مراجعه نمایید

3- در مورد گیاهان خانگی تان تجدیدنظر کنید:

در حالی که گیاهان آپارتمانی در فصل زمستان به خانه شما طراوت می بخشند، بهار فصل خوبی است که آنها را بیرون از خانه قرار دهید. دلیل شگفت آور آن این است که گیاهان خانگی می توانند حساسیت زا باشند. هاگها کپک هایی هستند که در مناطق آلوده گرم و مرطوب زندگی می کنند. بهتر است از آب دادن زیاد به گلدانها خودداری کنید تا از کپکها رهایی پیدا کنید و همینطور حواستان به برگ های پوسیده ای باشد که می توانند نشانه آب دادن زیاد یا بیماری گیاهان باشند.

نکته: گیاهان مصنوعی هم جایگزین های مناسبی نیستند. آنها محل تجمع غبار هستند.

4- دستگاه تهویه هوای خود را راه بیاندازید:

ممکن است برخلاف تصور ما به نظر برسد اما راه اندازی دستگاه تهویه هوا (تا زمانی که فیلتر آن تمیز باشد) راه مناسبی است که از ورود گرده ها به داخل خانه (که در صورت باز کردن پنجره ها اتفاق می افتد) ممانعت به عمل آید.
پس برای درمان آلرژی اگر نمی توانید از دستگاه تهویه مطبوع استفاده کنید، حداقل تا بعدازظهر پنجره ها را بسته نگه دارید.
هنگام صبح تعداد گرده های گیاهان حداکثر است. همینطور از پنکه هم استفاده نکنید زیرا باعث گردش دوباره گرده ها داخل خانه می شود.

5- حمام خود را مرتبا بازرسی کنید.

لکه های سبزی که در حمام شما به وجود می آیند هاگها را در هوا آزاد می کنند. نتیجه آن عطسه کردن، خس خس کردن و سایر واکنشهای آلرژیک است. سابیدن حمام با ترکیبی از یک فنجان سفید کننده (وایتکس) در یک گالن آب (یا هر محلول پاک کننده سطوح دیگری) کپکها را از بین می برد. اما فراموش نکنید که جاهای دیگر را هم بازرسی کنید. به عنوان مثال، اگر در حمام حوله نگه می دارید می تواند عامل رشد کپک باشد. وجود رطوبت دائمی باعث رشد بیشتر کپک ها و عوامل آلرژی زا می شود. بهتر است بعد از حمام حوله خود را خشک کنید و هر هفته آن را بشویید.

6- ورزش کردن را به تعویق بیاندازید.

اگر گلها و درختان باعث خارش، آبریزش و گرفتگی بینی شما می شوند، به جای ورزش صبحگاهی، آن را به بعد از کار موکول کنید. صبح زود (بین 5 تا 10 صبح) بیشترین میزان گرده در هوا پراکنده است. یک راه هوشمندانه دیگر: اگر به گرده ها آلرژی دارید، پنجره ماشین خود را هنگام رفت و آمد به محل کار بسته نگه دارید.

7- کفش ها را بیرون از خانه نگه دارید.

کفش بهاره مورد علاقه شما ممکن است آلودگی، آلرژن ها و سموم را به خانه شما وارد کنند. برای دور نگه داشتن این هاگها از محل زندگی تان، کف کفشهایتان را با شدت روی پادری بسابید و آنها را در راهرو یا گاراژ قرار دهید. اگر اعضای خانواده شما به شدت آلرژیک هستند حتما کفشها را بیرون از خانه قرار دهید و نه داخل کمد لباس ها، چرا که گرده ها در آنجا روی لباسهایتان می نشیند.

8- اتاق نشیمن خود را از پرز و کرک خالی کنید.

اگر آلرژی شما را آزار می دهد، وقت آن است که رویه های مبلمان خود را چرمی کنید. اگر رویه مبلمان چرمی نباشد، سلوهای پوست و موی حیوانات و غبار به سادگی در الیاف پارچه مبل به دام می افتند.

نکته بهداشتی: مبلمان چرمی و چرم مصنوعی به راحتی با یک تکه پارچه مرطوب تمیز می شوند. اگر امکان تعویض مبلمان را ندارید، در فصل بهار کوسن ها و بالشها را کنار بگذارید و استفاده از این اشیاء کوچک جمع کننده غبار را به حداقل برسانید.

9- عروسک ها و اسباب بازی های پارچه ای را بشویید.

به احتمال زیاد عروسکهای پارچه ای فرزندتان میلیونها مایت آلرژی زا در خود نگه می دارد. این اسباب بازی ها را هر هفته در آب خیلی داغ بشویید تا از شر مایتها خلاص شوید.

10- وسایل جدیدتان را از بسته بندی خارج کنید تا هوا بخورند.

کامپیوتر یا تلویزیونی که جدیدا خریداری نموده اید ممکن است بخارات شیمیایی از خود متصاعد کنند که می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن آلرژی، آبریزش بینی و خارش چشم شود. وسایل جدید، فرش و برخی از رنگ ها باعث آزاد شدن ترکیبات آلی فرّار به هوا شود که نهایتا باعث تحریک راههای هوایی شما می شود. اغلب این محرکها در طول زمان کاهش پیدا می کنند اما بهتر است که این محصولات را پیش از وارد کردن به خانه از بسته بندی خارج کنید و اجازه دهید که در یک گاراژ یا فضایی با تهویه مناسب، هوا بخورند.

11- جاروبرقی مناسب انتخاب کنید:

در واقع تمام جاروبرقی ها مثل هم نیستند. نکته مهم: به دنبال جاروبرقی دارای فیلتر HEPA باشید. این فیلترها از بازگشت مجدد گرد و غبار به هوا جلوگیری می کنند. همچنین علی رغم اینکه جاروبرقی دارای کیسه باشد یا خیر، باید پیش از آنکه کاملا پر شود ترجیحا توسط شخصی که آلرژی ندارد تخلیه شود. اگر مشکوک به آلرژی هستید برای پیشگیری و درمان آلرژی از یک ماسک ضدغبار استفاده کنید.

از پیج اینستاگرام دکتر بهاره ایمانی دیدن فرمایید

عضویت در کلوپ یکساله سلامت و تغذیه کودکان

% عضویت با تخفیف ویژه به مدت محدود – پرداخت نقد یا اقساط %

دسترسی آنلاین به بیش از 13 ساعت ویدیو آموزشی در زمینه سلامت و تغذیه کودک، تشکیل پرونده الکترونیک، تفسیر منحنی رشد و تغذیه، مشاوره اختصاصی، تنظیم برنامه غذائی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی

پاسخگوی سوالات شما هستیم

نوبت دهی تلفنی پاسخگویی در اینستاگرام