جست و جو

روز جهانی ایمنی غذایی

روز جهانی ایمنی غذا
فهرست مطالب

روز جهانی ایمنی غذایی
World Food Safety Day (WFSD)
17 خرداد (7 ژوئن)

غذای سالم یک شاهرگ حیاتی برای حفظ سلامتی محسوب می شود. غذای نا سالم می تواند عامل بسیاری از بیماری ها و مشکلات باشد. غذای ناسالم می تواند باعث بروز اختلالات اساسی در رشد، کمبود مواد مغذی و ریز مغذی ها، همه گیری بیماری ها و یا حتی بیماری های روانی و… شود. اگر سطح جهانی این مساله را در نظر بگیریم، از هر ۱۰ نفر یک نفر هر سال به بیماری های ناشی از غذا دچار می شوند. که این آمار با توجه به رشد چشم گیر بهداشت عمومی، و توجه بیشتر افراد به رژیم غذایی سالم، در سال های اخیر، بسیار چشمگیر است.

ایمنی غذایی (FOOD SAFETY)

ایمنی موادغذایی سیاست و روشی است که فرآیندها و روشهای ایمن تولید غذا را از مزرعه تا سفره برای جلوگیری از بیماری‌های ناشی از غذا و یا هرگونه آلودگی توصیف می‌کند و تضمین آن از طریق بازرسی، نظارت و کنترل بر تهیه موادغذایی از تولید تا مصرف ممکن می‌شود.
ایمنی و سلامت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی در ارتقاء بهداشت عمومی و سلامت جامعه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و از مهمترین وظایف دولت‌ها، تامین غذای ایمن و مورد نیاز مردم است. ایمنی غذا، مسئولیت مشترک بین دولت‌ها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است و همگی این افراد برای حصول اطمینان از سلامت غذایی که مصرف می‌کنیم نقش دارند.

امنیت غذایی(Food security)

امنیت غذایی به مفهوم دسترسی داشتن به انواع غذا برای رسیدن به سلامت کامل و زندگی فعال است. طبق این تعریف، باید غذای سالم با قیمت مناسب و به اندازه کافی در دسترس عموم مردم قرار بگیرد.
وجود غذای سالم و با کیفیت، تامین و تضمین کننده سلامت جسمی و روانی مردم بوده و رشد و تعالی جامعه را به ¬دنبال دارد. باتوجه به روند افزایش جمعیت جهان، نیاز به غذا نیز افزایش یافته و در راستای تولید غذای بیشتر از روش¬های مختلفی استفاده گردیده که گاه برخی از آنها تاثیرهای نامناسبی بر سلامت جامعه داشته است. باقیمانده آفت‌کش‌ها، آنتی بیوتیک¬ها، هورمون ها، مایکوتوکسی ها، فلزهای سنگین و نگهدارنده های سنتزی از جمله عامل‌هایی هستند که وجود آن¬ها در غذا برای مردم ناشناخته بوده و تهدیدی مهم برای سلامت محسوب می گردند.
ایمنی غذا یک وظیفه همگانی است:
مهم نیست که چه جایگاه اجتماعی دارید، چه فعالیتی انجام می‌دهید یا چه نقشی بر عهده دارید؛ بلکه برای کسب اطمینان از ایمنی غذا باید تلاش کنید.
آمار و ارقام در زمینه ایمنی غذایی:

  • از هر ده نفر در دنیا، یک نفر به دلیل آلودگی موادغذایی بیمار می‌شود. این اتفاق در همه کشورها دیده می‌شود.
  • بیش از 200 بیماری در اثر مصرف موادغذایی آلوده به باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها یا مواد شیمیایی مانند فلزات سنگین ایجاد می‌شود.
  • کودکان کمتر از 5 سال، 9% جمعیت را تشکیل می‌دهند اما 40% آمار مبتلایان به بیماری‌های ناشی از غذای آلوده مربوط به آنهاست.

میکروب‌های مقاوم به داروهای آنتی بیوتیک می‌توانند از طریق زنجیره غذایی ناشی از تماس مستقیم بین انسان و حیوان یا از طریق محیط آلوده منتقل شوند که سالانه عامل مرگ حدود 5 میلیون نفر در دنیا هستند.
بار میکروبی، شیمیایی و آلودگی‌های فیزیکی مواد غذایی را می‌‌توان با رعایت استانداردهای ایمنی مواد غذایی کاهش داد.
تامین غذای سالم و مغذی برای کودکان لازمه رشد و بهبود عملکرد ذهنی و جسمی همچنین تقویت قابلیت‌های تحصیلی و موفقیت در آینده شغلی خواهدبود.
ایمنی غذا تحت‌تاثیر سلامت گیاهان، حیوانات و محیط زیست است.
ایمنی غذا یکی از اهداف توسعه پایدار است.

شعار سال ایمنی غذایی

در رابطه با روز جهانی ایمنی غذایی، هر سال شعاری توسط سازمان بهداشت جهانی برای این مناسبت در نظر گرفته می‌شود که مبنای فعالیت‌های مرتبط با این روز است و به ابعاد مختلف آن توجه می‌شود. ” food standards, save lives”‌ شعاری است که برای این مناسبت در سال 2023 انتخاب شد.

عضویت در کلوپ یکساله سلامت و تغذیه کودکان

% عضویت با تخفیف ویژه به مدت محدود – پرداخت نقد یا اقساط %

دسترسی آنلاین به بیش از 13 ساعت ویدیو آموزشی در زمینه سلامت و تغذیه کودک، تشکیل پرونده الکترونیک، تفسیر منحنی رشد و تغذیه، مشاوره اختصاصی، تنظیم برنامه غذائی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی

پاسخگوی سوالات شما هستیم

نوبت دهی تلفنی پاسخگویی در اینستاگرام